Handboll för alla

Handboll för alla

Handboll är en av kommunens mindre lagsporter, men det finns trots allt en hel del aktiva och en fin laganda. Skå IK handboll kallar sig ”Den lilla klubben med det stora hjärtat”.

Med 120 aktiva medlemmar vid förra årsskiftet kan handbollssektionen i Skå IK ändå konstatera att utvecklingen går framåt.

– Vi strävar vi efter att bli världsmästare i laganda, gemenskap och att verkligen ha roligt tillsammans på träning och matcher. Bland de aktiva i lagen är 30 pojkar och 50 flickor. Vi har också ett 20-tal barn i handbollsskolan. Glädjande nog har vi detta år även haft ett damlag i seriespel, berättar Malin Widing, Lagledare P07 och materialansvarig i Skå IK handbollssektion.

Hon berättar om säsongen som gått och som kulminerade i en säsongsavslutning i Mälaröhallen där alla lag mötte varandra och dessutom deltog ett föräldralag.

– En av våra höjdpunkter under året var när hela klubben packade in sig i två bussar och åkte till Irstablixten i Västerås, en av Sveriges största handbollstävlingar för ungdomar. Resultaten var väl lite si och så, men vi hade jättekul och alla våra ungdomar fick umgås med andra handbollspelare från runt om i Sverige och verkligen känna på hur kul det är att vara med på en stor turnering under en hel helg.

Under säsongsavslutning var den populäraste aktiviteten att få prova på ”speedshooting”. Linus Wiklander, 12 år var den som sköt hårdast med sina 81 kilometer i timmen.

LO BÄCKLINDER

Läs också