Crossfitframgångar för Verket-teamen

Crossfitframgångar för Verket-teamen

När crossfittävlingen ”Uppsala Throw ups” gick av stapeln i början av september utmärkte sig tre tävlande team från träningsanläggningen ”Verket” på Ekerö. Av de 90 tävlande placerade de sig på plats fyra, nio och sjutton.

– Det var väldigt bra placeringar som vi fick alla tre och vi känner oss jättenöjda. Mitt och Michaelas mål var att ta oss till final och det gjorde vi och placerade oss på plats nio, berättar Johan Svensson som tävlade i lag med Michaela Tallqvist.
Sofie Anlert och Michael Brustad kom på delad fjärdeplats i hela tävlingen och Fredrik Lilja och Helena Gudasic placerade sig på plats sjutton.

– Sista veckan innan tävlingen får man veta vilka grenar som ingår, de släpper en varje dag och det sista momentet får man inte veta förrän dagen innan så att man inte ska hinna träna på det.

Själva tävlingsdagarna är intensiva och pressen är stor under hela tiden. De olika momenten som har namn som ”Pull `em Wheelys”, ”Don´t You Drop It” och ”Run For The Altar” avlöser varandra och tävlingen går ut på att utföra dem på så kort tid som möjligt. Kort tid ger låga poäng och lägst poäng vinner.

Nästa stora crossfittävling som väntar är under Fitnessfestivalen på Älvsjömässan den 1 till 3 december. Då kommer ett tjugotal deltagare från Verket att delta, både i lag och individuella tävlingar.

LO BÄCKLINDER

Läs också