Mälarödamer i tabelltopp

Mälarödamer i tabelltopp

När säsongens första matcher i damernas hockeytabell i rekreationsserien är avklarade, är det båda mälarölagen i topp. Överst ligger Ekerö IK Cougars och tvåa Skå IK Mammuts.

Hur är läget i laget så här i början av säsongen Vicky Ahnstrand, Ekerö Cougars?
– Vi har några nya spelare i vårt gäng samt ett par på ingående. Vår tränare fick tyvärr för många uppdrag med sitt barnbarns lag, så han valde att avsluta sitt arbete med oss. Vår målvakt har gått till Skå. Vi valde att se detta optimistiskt, det är alltid bra med förnyelse och nya infallsvinklar. Vi har redan en ny målvakt och ny tränare.

Hur har det gått i säsongens första matcher?
– Vi har spelat två matcher än så länge och dessa har resulterat i två vinster. Första mot Trånkan blev 8-1, den andra mot Sollentuna blev 11-0.

Vad har ni för ambitioner?
– Våra ambitioner är att ha kul både på is och i omklädningsrum. Vi har en otroligt skön stämning i laget.

 

Hur är läget i laget så här i början av säsongen Ankie Rollfelt, Skå IK Mammuts?
– Det är en spännande säsong som väntar. Damer rekreationshockey växer och spelas i år av 15 lag som är uppdelade på nord och syd. Vi har fått några nya spelare och idag är vi 22 stycken.

Hur har det gått i säsongens första matcher?
– Första matchen spelade vi borta mot Rimbo och vann med 2-5. Andra matchen var hemma i Allhallen mot Lidingö och vi vann med 7-3.

Vad har ni för ambitioner?
– Förra året vann vi Elitserien och Älta Cup. Nu hoppas vi att årets serie ger oss bra matcher där vi får kämpa och använda det vi lär oss under träningarna och att vi får chans att utvecklas som hockeyspelare med styrka och teknik. Vi vill också ha en bra lagsammanhållning och sådär härligt kul som vi brukar.

LO BÄCKLINDER

Läs också