De kan bli årets företagare

De kan bli årets företagare

Nu står det klart vilka tre finalister som blivit uttagna till att tampas om den 15:e utmärkelsen ”Årets Ekeröföretagare”. Årets startfält består av en inredningsbutik, en finmekanisk verkstad och en bilverkstad.

– Det är verkligen tre helt olika företag som är finalister i år och det känns jätteroligt, säger Stefan Pellén, kommunens näringslivschef som tillsammans med Ingmar Hertz, näringslivsrådets ordförande överraskade de tre företagarna den 20 oktober för att berätta nyheten.

– De nominerade blir alltid glada och förvånade men denna gången var de ovanligt överraskade, fortsätter han.

Annika Sandquist som har butiken ”Kingswood” i Ekerö centrum är en av finalisterna. Jan Gustavsson som driver den finmekaniska verkstaden ”Medimex” produkter på Munsö är ytterligare en. I Svanhagen, Skå finns den sista finalisten som är ”Svanhagens bil- och däckservice”. Totalt var det 17 företag som var nominerade i år.

I år är det 15:e året som kommunen delar ut utmärkelsen som tidigare har tillfallit strävsamma och uppskattade Mälaröföretagare. Förra året var det Stefan Stjernberg, Skäludden AB som tog emot priset.

Några grundkriterier som ska uppfyllas är att företaget har sitt säte på Ekerö, har en stabil ekonomi och ett antal plusfaktorer som kan vara att man satt kommunen på kartan eller att företaget har visat engagemang i samhällsfrågor.

LO BÄCKLINDER

Läs också