Misshandel och narkotikatillslag

Misshandel och narkotikatillslag

Det har varit många stölder och inbrott på Mälaröarna under den senaste tvåveckorsperioden. Men polisen har också varit sysselsatt med att hantera misshandel och narkotikatillslag.

För ett par nummer sedan skrev MN om hur droganvändningen ökar på Mälaröarna och hur polisen och kommunen arbetar förebyggande. Nu har arbetet givit konkreta resultat.

– Den 4 april anträffade vår yttre ungdomsgrupp personer på Ekerö som man kunde misstänka för narkotikabrott. Personerna kroppsbesiktigades och kroppsvisiterades och är nu misstänkta för narkotikabrott, berättar kommunpolis Elise Berlin och fortsätter:

– Den 3 april fick polisen också rycka ut till Ekerö med anledning av ett samtal till ledningscentralen gällande en misshandel som skett utanför Lidl. Det visade sig att en person misshandlat en kvinna som brukar sitta utanför affären. Några dagar senare kallades en patrull till Tappströmsvägen med anledning av att två män slogs. Det var lugnt på platsen då polisen anlände, men anmälan om misshandel upprättades.

Stölderna har också varit påtagligt många under perioden. Den 9 april upptäckte till exempel en person att han har haft inbrott i sin företagsbil på Lupingränd i Stenhamra. Någon hade borrat bort låskolven på en av bildörrarna och därefter öppnat bilen och tillgripit diverse maskiner.

Ytterligare en företagsbil som stod uppställd på Söderströms väg, Stenhamra var också utsatt för ett inbrottsförsök samma dygn. I detta fall hade dock inte gärningsmannen lyckats att ta sig in.

Även på Knalleborgsvägen, Ekerö skedde ännu ett liknande bilinbrott i en företagsbil där tjuven lyckades borra upp låscylindern och ta sig in i fordonet och därefter tillgripa verktyg.

Båtmotorstölder har även skett såväl på Tufa marin, Gällstaö båtklubb, Stjärtnäs som Näktergalsvägen, Ekerö.

Under ett par dagar skedde också flera fräcka stölder på Ekerö. Bland annat upptäckte en målsägande att någon har varit inne på hans tomt på Sandviksvägen och stulit en ny åkgräsklippare värd cirka 38 000 kronor. Även på Sidenvägen och Fantans väg har tjuvar hälsat på och stulit sommardäck och en cykel under samma natt.

– En granne upptäckte också ett pågående inbrott på Filippavägen på Ekerö. Han mötte inbrottstjuven inne i huset men personen sprang från platsen. Polis anlände och sökte med hundpatrull, men lyckades inte hitta tjuven.

Elise Berlin vill även passa på att rikta sig till kommunens ungdomsföräldrar.

– Nu är det snart Valborg vilket innebär att många ungdomar intar alkoholhaltiga drycker. Jag vill påminna om att man inte får köpa ut till någon som inte har åldern inne att handla på Systembolaget. Det är ett brott och det man ska ha med sig är att det är många andra brott som ofta begås i samband med alkoholintag och många blir vid sådana situationer utsatta för brott. Jag hoppas att det är många föräldrar och vuxna som tar sig ut på Valborg och promenerar runt för att hålla extra koll på våra ungdomar.

LO BÄCKLINDER

Läs också