Allsvenskan till Jungfrusund

Allsvenskan till Jungfrusund

Helgen 9 till 11 juni går åter en omgång av Allsvenskan i segling med Jungfrusund på Ekerö som bas. Ekerö båtklubb arrangerar eventet tillsammans med Jungfrusund skärgårdsstad och Svenska seglarförbundet.

Allsvenskan i segling introducerades säsongen 2015 och blev en succé från start. Det är en ligaserie, likt fotbollen, där 18 klubbar möts under fyra delevenemang. Vid säsongens slut koras Sveriges bästa kappseglingsklubb, som också får delta i Champions league och segla mot vinnarna i andra europesika ligor.

Tävlingarna i Jungfrusund, som går som en del i Jungfrusund Race Week, är den andra omgången av 2017 års allsvenska i segling. Jungfrusund skärgårdsstad är basen för arrangemanget och själva seglingarna kommer gå på Vårbyfjärden strax utanför, väl synligt från land.

Men det handlar inte bara om segling under Jungfrusund Race Week. Här kommer det finnas något för alla på Jungfrusundsområdet under helgen. Ekerö båtklubb erbjuder ”prova-på-segling” i samma båtar som de tävlande i Allsvenskan använder, Crossfit verket ordnar cross-fit-prova-på och Ekerö padel bjuder både på en kändisturnering i padel samt möjlighet att prova på.

Det kommer finnas nya Audibilar för provkörning och MPC Stjärnjakten kommer ha Jungfrusunds marina som start och mål för sin tävling. Och hungrig behöver man inte vara. Det kommer att finnas mat av både enklare, snabbare förtäring, italiensk gelatoglass och även lite mer ”fine dining” på restaurangen.  

EWA LINNROS

Läs också