Årets eldsjäl utses på Galan

Årets eldsjäl utses på Galan

Stefan Pettersson, Jessica Wallbom och Niklas Ylipää är de tre av kommunens alla hårt arbetande volontärarbetare och idrottsledare som har nominerats till utmärkelsen ”Årets eldsjäl”. Vinnaren avslöjas under årets upplaga av ”Galan”, som har fått ytterligare bredd än tidigare.

Den 12 mars är det dags för den sjätte upplagan av Galan i Erskinesalen. I år har man satsat på att utveckla festligheterna till att omfatta fler områden.

– Tidigare har det varit kulturnämnden som har arrangerat Galan, men i år är det fler nämnder som är med och det ska vara en gala för alla som bor i kommunen, säger Vida Tönnesen, kommunens projektledare för Galan.

Annons

Evenemangets stora dragplåster är utmärkelsen ”Årets eldsjäl” som bygger på att vem som helst får föreslå en engagerad person. Av alla nomineringar har sedan en jury valt ut de tre som nominerats till priset. I år är det Stefan Pettersson från EBO-nätverket, Jessica Wallbom, Mälarögymnasterna och Niklas Ylipää, Mälarö SOK som konkurrerar om titeln.

Vida Tönnesen berättar även att årets kulturpris ska delas ut under galan till Adelsö smedja, armbrytaren Ulrica Seijbold kommer få pris för årets idrottsprestation och Lovö naturvård får miljönämndens stipendium. Årets ungdomskulturstipendium ska också delas ut till cellisten Astrid Hillerud.

– Barn- och utbildningsnämnden delar även ut sitt stipendium för arbete mot kränkande behandling, trakasserier och diskriminering. Det delas mellan Sanduddens skola, Färentuna skola och Ekebyhovs förskola.

Annons

Galan i övrigt kommer att likna de tidigare galorna, om än lite festligare, med såväl lokala som utsocknes artister och prisutdelare i en strid ström på scenen.
– Vi kommer bland annat att få se duon Tyra, Sonja Aldén och komikern Niklas Andersson uppträda och både Sonja Aldén och Carolina Gynning ska dela ut pris.

LO BÄCKLINDER

Motiveringar:
Stefan Pettersson – EBO-nätverket:
”Stefan har med stort hjärta och vad som tycks obegränsat med tid knutit samman volontärer, gode män och civilsamhället att hjälpa ensamkommande att hitta trygghet på Ekerö. Engagerad, inlyssnande och påläst är återkommande adjektiv från både politiker, tjänstemän och medborgare om Stefan.”

Jessica Wallblom – Mälarögymnasterna
”Startade för fyra år sedan upp Mälarögymnasterna och föreningen har idag nått upp till fantastiska 600 medlemmar.
Jessica har med sitt brinnande engagemang och förmåga att entusiasmera varit med och skapat möjlighet för 100-tals av kommunens barn och ungdomar att träna gymnastik.”

Niklas Ylipää – MSOK
”Niklas drog för några år sedan igång ungdomssektionen inom längdåkningen i MSOK.
Han startade även upp skidskyttesektionen vilket är unikt i Stockholmsområdet.
Han lägger ned enormt med tid och engagemang och är med och fixar läger, skjutsar
Barn till konstsnöspår i länet och ledordet är att ”alla skall ha roligt”. Niklas har även varit engagerad i projektet ”Alla på snö” där våra ensamkommande erbjudits fritidsaktiviteter.”

Läs också