Årets eldsjäl

Årets eldsjäl

Den 14 mars tog stenhamrabon Jessica Wallblom, tränare i Mälarögymnasterna, emot priset som Årets eldsjäl i kategorin ”Hälsa”. Detta för att hon varit med och byggt upp en framgångsrik förening från ingenting.

Tränarduon Jessica Wallblom och Elin Brodin Berglund tröttnade på elittänkandet, selekteringen och toppningen av barn i de stora etablerade gymnastikföreningarna i Stockholm. De kallade till ett möte med föräldrarna och frågade om deras barn ville flytta med till en ny förening. Alla följde med och de startade gymnastikföreningen Mälarögymnasterna, som på fyra år har vuxit från 0 till 700 medlemmar.

Den 14 mars fick Jessica, under Folkspels Eldsjälsgala på Berns, ta emot priset som Årets eldsjäl i kategorin ”Hälsa”, för sina insatser i föreningen.

– Det här är så otroligt stort och betydelsefullt för mig och mina gymnaster, sa en rörd Jessica efter galan.
Kvällens värdar var Ida Björnstad och Sanna Kallur som tillsammans med körer och artister hyllade föreningslivets hjältar.

– För tredje året i rad har vi under en fantastisk kväll kunnat hylla några av alla dessa eldsjälar, som hjälper till att bära upp svenskt föreningsliv och därmed bidrar till att skapa ett godare samhällsklimat, sa Hans Sahlin, vd för Folkspel.

Priset är på 25 000 kronor i personligt stipendium och 50 000 kronor till ett projekt i förening.

– Jag är så glad. Nu ska vi tillsammans i föreningen bestämma vad vi ska göra med prispengarna. Det finns så många hål att stoppa dem i och så mycket vi kan göra för Mälarögymnasterna och för att bygga starka, glada och trygga individer, sa Jessica.

Läs också