Basilikasill i påsk

Basilikasill i påsk

I skärtorsdagens upplaga av God Kväll Mälaröarna får vi lite matinspiration av Fredrik Lagerlöf på Coop Stenhamra. Detta i form av en vårfräsch basilikasill som är lika enkel som god.
Nedan hittar ni också receptet. Glad påsk!
Detta behöver du: 
2 burkar 5-minuterssill
6 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 krukor basilika
1 lime
1 liten vitlöksklyfta
Gör så här:
Öppna sillburkarna och häll över innehåller i en sil eller i ett durkslag. Låt rinna av. Blanda créme fraiche, majonnäs, cest (skal) från en lime samt saften av en halv lime i en bunke. Grovhacka basilikan och lägg ner i bunken. Riv eller pressa ner en vitlöksklyfta. Blanda väl. Skär till sillbitarna till önskad storlek och vänd ner i bunken. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Tippa över i en fin burk, sätt på lock och ställ i kylen.
Tips! Sillen smakar bäst om den få stå i kylen ett par dagar innan servering.

Läs också