Bilinbrott, bränder och falska brandmän

Bilinbrott, bränder och falska brandmän

Under den senaste tvåveckorsperioden har ett par inbrott och bilinbrott skett på Mälaröarna. Det har också varit flera bränder och även ett fräckt försök till brott.

Den 21 januari skedde flera bränder på Mälaröarna. Först uppstod en brand på en lokalbuss som färdades på Färentunavägen vid Skå. Chauffören uppmärksammades av en passagerare på att det slog upp lågor ur bussens maskinrum och stannade omedelbart samt evakuerade bussen. Brandkåren kom till platsen och släckte branden. Ingen person skadades.

– Vid 15-tiden kom ett larm om att det brann i en villa på Nibbla backe. Flera stationer var på plats och släckte och som tur var blev ingen skadad. Däremot gick inte huset att rädda, berättar Elise Berlin, lokalpolis.

Annons

Den 27 januari knackade två män på en bostad på Gustavavägen, Ekerö och uppgav sig komma från Södertörns brandstation. De ville komma in och kontrollera brandvarnarna. Efter kontroll med Södertörns brandstation visade det sig att detta inte var sant. De okända männen är nu misstänkta för ”föregivande av allmän ställning”.

– Det är viktigt att kontrollera id-kort om man ska släppa in någon som kommer oanmäld. Det är även bra om man pratar med sina barn om att man inte släpper in okända i hemmet när föräldrarna inte är hemma, säger Elise Berlin.

Annons

Hon berättar även att det har varit ett flertal bilinbrott under januari och uppmanar bilägare att tömma bilen på värdesaker samt att om man ska iväg på skidresa, vänta med att sätta på takboxen och lasta bilen tills det är dags att åka.

– Under natten till den 31 januari fick också en målsägande inbrott i sin bil på Tallåsen på Ekerö. Tjuvarna har stulit en ratt och instrumentpanel. Ytterligare ett inbrott i bil skedde på Nämndemansvägen där man bland annat stal styrenheten. Vi har haft ett antal sådana typer av stölder i vårt polisområde Vällingby, som Ekerö ingår i, där man riktat in sig på just bilmärket BMW och stulit bildelar

Läs också