Brand och bilolycka

Brand och bilolycka

Under sista veckorna i mars har polisen fått rycka ut till Mälaröarna vid ett flertal tillfällen. Bland annat i samband med en allvarlig trafikolycka och en brand i Svartsjö. Dessutom riktar de en uppmaning till kommunens mopedburna ungdomar.

Bil- och båtinbrotten har också fortsatt på Mälaröarna. Den 19 mars upptäckte till exempel en person att han haft inbrott i sin bil på parkeringsplatsen, Tegelbruksvägen på Ekerö. Det är okänt hur gärningsmannen tagit sig in i fordonet, men bland annat stals datautrustning, bilstereo och en baslåda ur bilen.

Några dagar senare upptäckte även en båtägare att någon stulit diverse saker från dennes båt.

– Det var bland annat båtmotorn, flytvästar, ankare och tamparna som stulits. Dessutom hade man förstört kapellet och diverse inredning. Båten fanns vid Dragonvägen på Drottningholm. Brottet har troligtvis skett någon gång under mars månad, berättar Elise Berlin, kommunpolis.

Ytterligare några dagar senare märkte en båtägare att någon stulit hans båtmotor och annat gods ur båten. Båten stod uppställd i ett garagetält på ägarens tomt på Stockby strand i Stenhamra, då tillgreppen begicks.
Den 20 mars beordrades polisen tillsammans med räddningstjänsten till Svartsjö med anledning av en brand i villa. Några byggarbetare höll på med ett renoveringsarbete i villan och hade sågat i en järnbalk så att gnistbildning uppstått, vilket hade gjort att det antändes i brännbart material i fasaden. Räddningstjänsten lyckades dock släcka branden.

Även i trafiken har det varit dramatiska händelser.

– En allvarlig trafikolycka skedde i Färentuna i höjd med Lilla Berga runt åttatiden på morgonen. En personbil kom av okänd anledning över i mötande körfält och kolliderade med en lastbil. Föraren skadades allvarligt och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Vid fyratiden på morgonen den 27 mars gick larmet till Knalleborgs förskola på Väsbyvägen Ekerö. När väktare anlände upptäcktes att det varit inbrott. Någon hade krossat rutor för att ta sig in och därefter stulit bland annat en dator, I-pad och en router.

– På förmiddagen den 30 april gjorde en polispatrull trafikkontroll på Ångbåtsvägen på Ekerö där man stoppade och kontrollerade en förare. Det visade sig att föraren blåste positivt i vårt sållningsinstrument och fick följa med till polisstationen. Personen var onykter och är nu misstänkt för rattfylleri.

Elise Berlin vill även passa på att skicka med en uppmaning till alla kommunens mopedburna ungdomar.

– Nu börjar det blir vår och våra ungdomar plockar ut sina mopeder. Jag vill verkligen säga till dem att de ska vara rädda om sig och använda hjälm som ska vara knäppt. Kör med sunt förnuft och drick inte alkohol om du ska ut och köra. Det är väldigt farligt och dessutom olagligt. Trimma inte heller mopparna. Vi kommer att ha insatser då vi kontrollerar detta. Om man kör trimmad moped är brottet olovlig körning och det kan innebära att körkortstillståndet för bil kan bli uppskjutet, vilket är väldigt tråkigt och onödigt.

LO BÄCKLINDER

Läs också