De kan bli årets företagare

De kan bli årets företagare

För sextonde gången i ordningen utser kommunen ”Årets Ekeröföretagare” under Näringslivsdagen den 14 november. I år består startfältet av tre klassiska mälaröentreprenörer.

– Det är roligt att det är en sådan spridning på årets finalister, juryn har gjort ett jättefint jobb. I år har vi ett litet familjeföretag, ett mellanstort stabilt bolag och ett gediget aktiebolag som funnits i många år, konstaterar kommunens näringslivschef Stefan Pellén som precis åkt runt och berättat för finalisterna att det är just de som har chansen att bli Årets Ekeröföretag 2018.

Annons

De tre företag som går till final i år är ”Ekerögrillen”, ”Ekerö städ och entreprenad” samt ”Drottningholms entreprenad”. Alla uppfyller kriterierna som till exempel handlar om att ha stabil ekonomi.

– Men det viktigaste är att man bli nominerad av någon, blir man inte det kan man inte bli Årets företagare. I år fick vi in ungefär 25 förslag, men vi hoppas på att få ännu fler till nästa år, säger Stefan Pellén.

Vem som vinner utmärkelsen avslöjas under kommunens näringslivsdag som äger rum den 14 november på Sånga Säby konferensanläggning.

– Vi är stolta över att artisten John Lundvik tar sig ut hit, trots att han är väldigt uppbokad. Vi har också den duktiga föreläsaren Joakim Thörn som jobbar väldigt interaktiv och dessutom Sveriges roligaste kvinna Ann Westin som uppträder.

LO BÄCKLINDER

Läs också