Drottninglik invigningsglans

Drottninglik invigningsglans

Den 9 november var det full fart i korridorer och samlingslokaler på Söderströmsgården i Stenhamra. De boende och besökarna fick ta del av musik, bubbel, snittar och tårta under invigningen, som också fick extra stjärnglans av drottning Silvia som var på besök.

Röda mattan var utrullad och många av de boende var uppklädda dagen till ära när Söderströmsgårdens officiella invigning ägde rum. I vinterträdgården mitt i huset var det fullt med folk. Musikduon Thyra från Färingsö spelade och feststämningen var på topp. Politiker, tjänstemän, boende och anhöriga såg bland annat drottning Silvia och kommunstyrelsens ordförande Adam Reuterskiöld (M) knyta upp en jättelik blågul rosett genom att dra i varsin ände av bandet, samtidigt som det hördes en trumpetfanfar uppifrån balkongen.

– Vi tror på möten över både generations- och geografiska gränser och vi hoppas att det här ska bli en bra mötesplats, sa Adam Reuterskiöld.

Annons

Därefter vandrade drottningen tillsammans med ett följe runt i lokalerna och besökte även en av de i boende i sin lägenhet.

Söderströmsgården har 63 lägenheter som idag bebos av de boende på Färingsöhemmet som flyttade över för ett par månader sedan. Fortfarande finns en hel del tomma lägenheter som ska möta det ökande behovet av särskilt boende i kommunen.

Invigningen blev en milstolpe när det gäller byggandet av ett äldreboende på Stenhamratomten som skänktes av Hilda Söderström till kommunen för många år sedan. Byggplanerna har stötts och blötts under många år och de har också överklagats ett antal gånger av boende i omgivningen.

För en tid sedan skrev MN om att tillredningsköket som finns i lokalerna inte klarade av den kapacitet som behövs, men bristen är nu åtgärdad.

– Det var fastighetsägarens ansvar att se till att rätta till det och det ska nu vara gjort så att man kan laga alla måltider i huset, säger kommunens informationschef Johan Elfver.

LO BÄCKLINDER

Läs också