EIK Cougars tabelltvåa

EIK Cougars tabelltvåa

I slutet av mars spelades de sista matcherna i damhockeyserien Damrekreation division 1, där Mälaröarnas två lag gjorde bra ifrån sig även i år. Ekerö IK Cougars slutade på andraplats med fem poäng före trean Skå IK Mammuts.

Ekerö IK Cougars kom tvåa på 17 poäng före serievinnarna Haninge Anchors som vann samtliga sina matcher. Skå IK Mammuts landade på 12 poäng.

– Det har varit tuffare motstånd i år. Alla lag har blivit bättre, i och med det har vi även märkt en frustration hos en del motståndarlag. Det är inte lika mycket ”på skoj” utan mer allvar i matcherna och hårdare ord på plan och lite fulare spel, säger Vicky Ahnstrand, Ekerö IK Cougars.

Efter en framgångsrik säsong är hon redan laddad för att tänka på nästa.

– Vi tror och hoppas att vi har samma trupp nästa år och kanske även några nygamla spelare kommer tillbaka. Vi har två nykomlingar i laget som behöver lite mer tid på is innan match. En av dem kämpar på varje träning och har gett sig den på att börja spela hockey. Det är kul att se framstegen efter varje träning, säger Vicky Ahnstrand.

Även Skå IK Mammuts är glada och nöjda efter en säsong med visserligen blandade matchresultat, men en fin slutplacering.

– Säsongen har gått jättebra och alla har utvecklats enormt, mycket tack vare vår tränare Lasse. Men framförallt har vi haft otroligt roligt, säger Caroline Frånberg, lagkapten.

LO BÄCKLINDER

Läs också