EIK och BoIS går samman

EIK och BoIS går samman

Ekerö IK och Ekerö BoIS slår ihop sina verksamheter för herrfotbollen.

Ekerö BoIS herrfotboll startade 2005. Verksamheten har under åren sammanflätats med Ekerö IK:s fotbollsherrar och nu slås de två verksamheterna ihop.

Tillsammans ska de bygga en ny representationsverksamhet för herrar som har en stark förankring i kommunen med ambitioner som ska spegla nivån på det engagemang de kan få från spelare, supportrar och sponsorer lokalt.

Ett samverkansavtal har skrivits som ska verka för att Ekerö IK kan stabilisera och utöka antalet äldre träningsgrupper och lag på pojksidan, vilket främst stöds av att man får en ny och stark, gemensam herrtrupp. Herrtruppen ska även som en del av samarbetet verka som ”faddrar” och under året ska spelare från truppen komma ut på enskilda träningar i barn- och ungdomsverksamheten.

Annons

Utifrån avtalet ska herrlaget 2018 spela i division 4, under Ekerö BoIS namn, längre fram är målet att den gemensamma satsningen helt ska uppgå i Ekerö IK:s organisation.

Herrlaget får kommande säsong en stark organisation med Pascal Simpson som huvudtränare och Krister Nordin som assisterande tränare, med Johan Rosell och Behrouz Badreh som organisationsledare och med Ekerö IK:s hela organisation ”i ryggen”, där Patrik Jansson kommer leda samarbetet från Ekerö IK:s sida.

Träningsgruppen och laget ska verka inom ramarna för Ekerö IK:s värdegrund.

Behrouz Badreh, Ekerö BoIS:

– Tillsammans skapar vi en sund och hållbar utvecklingsmiljö för framtida barn och ungdomar inom Ekeröfotbollen.

Johan Rosell, Ekerö BoIS:

– Det känns bra med så mycket engagemang i samma omklädningsrum och det känns ändå bättre att det också kan betyda mycket för Ekerös barn- och ungdomsfotboll.

Matthias Johnsson, Ekerö IK:

– Denna sammanslagning ger Ekerö IK fotboll bättre möjligheter att göra barn- och ungdomsverksamheten riktigt bra, bland annat genom ett kvalitativt ledarstöd till alla som ställer upp ideellt.

Patrik Jansson, Ekerö IK:

– Det blir kanon för våra unga, utvecklingsbara spelare och vi blir starkare här ute på ön.

EWA LINNROS

Läs också