Ekerö IK:s innebandylag P-03 vinnare av Helsinki junior challenge 2018

Ekerö IK:s innebandylag P-03 vinnare av Helsinki junior challenge 2018

Ekerö IK:s innebandylag P-03 vann ”Helsinki junior challenge 2018” helgen 26 och 27 maj i Helsingfors.

– Det var totalt tolv lag som deltog i P-03 klassen och i gruppspelet mötte vi tre finska lag och lyckades vinna alla tre matcher, vilket tog oss till kvartsfinal. Där blev det ett returmöte med ett av de finska lagen vi mötte i gruppspelet och även denna match lyckades vi vinna, trots tufft motstånd, berättar Per Friberg, lagledare för

Ekerö IK innebandy P-03.

I semifinalen stod svenska Marieberg SK för motståndet. Ekerö IK hade mött dem två gånger under seriespelet denna säsong och Ekerö IK hade med sig en vinst och en förlust därifrån, så de visste att det skulle bli en tuff match.

– Våra killar lyfte sig en nivå och visade att de verkligen ville vinna, vilket betalade sig och vi gick segrande ur semifinalen med 4-1 mot Marieberg SK, säger Per Friberg.

I finalen väntade sedan det finska laget Dalai Dama. Det blev en stenhård match som svängde flera gånger, där Ekerö gjorde 1-0 i första perioden och Dalai Dama kvitterade till 1-1 i andra perioden när det var sex minuter kvar av matchen.

– Sedan hade båda lagen många målchanser men det var våra riktigt hårt kämpande och uppoffrande Ekerökillar som till slut avgjorde matchen med segermålet 2-1 när det återstod tre minuter och 20 sekunder av matchen. Motståndarna plockade ut målvakten och spelade med sex utespelare i slutet, men tack vare starkt försvar och strålande målvaktsspel så klarade Ekerö pressen och stod till slut som, berättar Per Friberg.

Läs också