Elever ställer ut

Elever ställer ut

Drottningholmsskolans elever ställer ut till vårsalong på Hantverksstallet i mitten av maj. Teknikerna är varierande, men temat ”träd” är detsamma för alla verken.

Med hjälp av ett kulturbidrag från kommunen har Drottningholmsskolans elever i klass sju och åtta arbetat med att färdigställa sina alster under våren.

– Vi har velat vidga deras bild av vad konst är, hur man kan ställa ut på olika sätt och hur man planerar och ansvarar för en utställning, berättar Teresia Frödinger, ansvarig lärare på Drottningholmsskolan och medlem i Hantverksstallet.

Det genomgående temat är ”träd” och de 18 eleverna har fått olika uppgifter som de fått tolka och lösa genom att använda varierande tekniker såsom pastell, akvarell, tusch och kol. De har dessutom haft några textila uppgifter som sannolikt kommer att vara med i utställningen.

– Det är ett viktigt kulturarbete att låta unga människor få ta del av och tolka konst på det här sättet. Eleverna tycker att arbetet har varit jätteroligt och de är mycket förväntansfulla då de inte har gjort något liknande innan.

Utställningen öppnar den 18 maj, den 19 maj är konstnärerna på plats för vernissage och konstverken hänger kvar till den 4 juni.

LO BÄCKLINDER

Läs också