Elise är ny kommunpolis

Elise är ny kommunpolis

I början av december tillträdde Elise Berlin tjänsten som kommunpolis på lokalpolisområdet Vällingby med särskilt ansvar för Ekerö kommun.

Berätta vem du är Elise.
– Jag har tidigare arbetat i Åkersberga som närpolis med mycket fokus på brottsförebyggande, trygghetsskapande och mot narkotika. Jag brinner väldigt mycket för arbetet med ungdomar. Jag har även arbetat som utredare och nu sist kommer jag från Sollentuna polisstation där jag jobbade som förundersökningsledare på sektionen ”Brott i nära relationer”.

Annons

Hur vill du jobba när du nu får ansvar för Ekerö kommun?
– Jag tror verkligen på samverkan, vilket kommer vara ett stort fokus i mitt arbete. Som de flesta vet är polisens situation ansträngd med lite personal och det finns inte resurser till poliser som är närvarande överallt dygnet runt i hela lokalpolisområdet, utan vi måste samverka med andra aktörer i samhället.  Det är oerhört roligt att arbeta tillsammans och när man känner att man lyckats är en fantastisk känsla. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med kommunen och tror på en god samverkan mellan oss. Då jag tillträdde nyligen, har jag inte hunnit träffa alla aktörer än, men inom snar en framtid kommer jag att göra det. Jag hoppas också att jag får träffa ekeröborna så mycket som möjligt. Jag kan passa på att påminna om att polisen sitter i kommunhuset på Ekerö på onsdagar mellan klockan 13 och 15 om man önskar att komma in och diskutera något, få råd eller dylikt.

Vad har du för bild av Ekerö kommun?
– Jag är väldigt glad över att få ansvaret för Ekerö kommun som ligger mig varmt om hjärtat då jag tidigare har bott här. Det är en mycket trevlig och trygg kommun.

LO BÄCKLINDER

Läs också