Ellie etta i störtloppet

Ellie etta i störtloppet

Senaste veckorna har varit tävlingsintensiva för MASK-åkaren Ellie Nordberg. Bland annat har hon åkt hem fina placeringar i Ungdoms-SM i Funäsdalen.

– Jag kom etta i genomåket i störtloppet och trea i själva störtloppet. Sen blev jag sexa i super-g, i slalom körde jag ur och i storslalom kom jag fyra, säger Ellie, nyss hemkommen från en tävlingsperiod på nästan två veckor.

Då hon var skadad under kvalen och därför startade sist i störtloppet och näst sist i teknikgrenarna, hade hon inga höga förväntningar på resultaten, men blev nöjd med sina placeringar.

Precis innan SM-veckan kom Ellie hem från alpina ungdoms VM, Alpecibra Cup, i italienska Folgaria, dit hon direktkvalificerat sig genom att vinna Svenska skidförbundets uttagningstävling i Sälen.

– Nu är det fyra tävlingar kvar på säsongen, bland annat i Tärnaby och i Sälen, berättar Ellie som förutom att ägna väldigt mycket tid åt skidåkning, går i nionde klass i Birkaskolan.

– Mina lärare stöttar mig jättemycket för att jag ska kunna tävla och jag håller kontakt med dem hela tiden när jag är iväg. Jag satsar mycket på skolan, har med mig uppgifter och pluggar när tävlingarna är över.

Om jag missat något tar jag igen det när jag kommer hem.

Sin vana att ta ansvar för sina studier själv är något som Ellie kommer ha glädje av när hon börjar skidinriktade distansgymnasiet 10K Alpine till hösten.

LO BÄCKLINDER

Läs också