EM-brons till Zacke

EM-brons till Zacke

Brottaren Zakarias Berg från Stenhamra fortsätter att skörda framgångar på brottarmattan. Den 1 maj tog han EM-brons i ryska Kaspijsk.

– Det är min första seniormedalj, så det är en väldigt skön skalp. Jag siktar alltid på guld, men med tanke på min armbågsoperation i vintras och all rehab för att komma tillbaka så jag glad att det är ett brons, säger Zakarias som har skördat många fina framgångar under sin brottningskarriär. Bland annat tog han guld i U23-EM 2017 och deltog i OS i Rio de Janeiro 2016.

Zakarias åkte ut i kvartsfinalen i 87-kilosklassen och fick återkvala, men under bronsmatchen besegrade han Vitrysslands Mikita Klimovich på en dryg minut. Detta firade han med att glatt överraska sin tränare Jimmy Samuelsson genom att kasta honom i mattan.

– Det bådar gott att jag vinner mina matcher med teknisk överlägsenhet och bara en poäng från att vinna över den nya europeiska mästaren Roberti Kobliashivili. Nu blir det mycket träningsläger i sommar och sen förhoppningsvis VM i oktober, säger Zakarias.

LO BÄCKLINDER

Läs också