Eva är redo för EM-spel

Eva är redo för EM-spel

Ekerö IK badminton är en av kommunens livaktiga idrottsklubbar som växer oavbrutet. I höst får de ny tränare och ser fram emot både EM- och seriespel för sina medlemmar.

– Vår nye tränare heter Sakti Kusuma och han är väldigt eftertraktad. Han kom till Sverige 2010 för att förstärka Kistas elitserielag och har varit med och vunnit både guld och silver i Lag-SM. I höst tränar han både våra juniorer och seniorer, berättar Pernilla Ståhle, ordförande EIK badminton.

Hon berättar om att klubben har många spelare på hög nivå och kan stoltsera med inte mindre än åtta lag i seriespel i samarbete med systerklubben Botkyrka badmintonklubb. De har dels ett division 2-lag, dels ett lag i division 4 samt veteranlag och flera lag i ungdomsseriespel.

– I slutet av september åker vår spelare Eva Lindqvist till Guadalajara i Spanien för att spela Veteran-EM. Hon är rankad tvåa så hon har goda chanser.

Tillväxten ser också god ut i klubben, då de bland de 45 aktiva juniorerna har 15 stycken som har licens för att tävla. Flera av dem är också högt rankade.

– En av våra stora styrkor är att nästan hälften av våra aktiva juniorer i klubben är tjejer. Vår ambition är att det ska vara femtio, femtio och att vi nästan är där tror jag delvis beror på att badminton är en av få idrotter där tjejer och killar tränar tillsammans, säger Pernilla Ståhle.

Helgen den 26 till 27 oktober arrangerar klubben för första gången ungdomstävlingen Ekerö Open i Mälaröhallen.

LO BÄCKLINDER

Läs också