Falska brandmän visade sig vara äkta

Falska brandmän visade sig vara äkta

En dementi, många inbrott och stölder samt ett vapentillslag – det finns mycket att rapportera om de senaste veckornas larmhändelser på Mälaröarna.

I förra numret skrev vi om de uppgifter som kom från polisen gällande att två män utgett sig för att vara brandmän för att komma in i en bostad. Det har dock visat sig att de två brandmännen verkligen kom från Södertörns brandförsvar och var utrustade med såväl uniformskläder som legitimation. I nästa nummer kan du läsa om hur brandförsvaret gör hembesök på Mälaröarna för att prata om brandsäkerhet och ge tips på hur man skyddar sig mot olyckor.

Något som dessvärre tycks vara sant är dock att det varit ett flertal inbrott på Mälaröarna under den senaste tvåveckorsperioden. Den 2 februari råkade två fastighetsägare på Siltgränd i Träkvista ut för inbrott genom fönster i bostaden. I nuläget är det inte klart vad som stulits.

– Det är ju ofta så att det tar ett tag innan man upptäcker allt som är borta. Det kan ta ett halvår innan man kanske upptäcker något smycke som saknas eller liknande, men detta kan man i efterhand komplettera i polisanmälan, berättar kommunpolis Elise Berlin.

Annons

Även en bostad på Harvägen, Ekerö och ett företag på Bryggvägen, Ekerö har råkat ut för inbrott. På Åkerstigen, Ekerö vaknade en person mitt i natten av ljud från nedervåningen och mötte en maskerad person som snabbt försvann från platsen.

En hel del stölder har också skett under perioden. Den 4 februari stals till exempel både hörlurar och kontanter från ett omklädningsrum i Mälaröhallen. Träkvistaskolan drabbades också av stöld i början av februari, då en dator stals genom ett krossat fönster. Den 10 februari stals dessutom bland annat en lastbil på Kärsögården.

– Tidigt på morgonen den 13 februari råkade matbutiken i Skå ut för en bröd- och bakelsetjuv. En person kom till affären i ett fordon och stal bröd- och bakelseleveransen som anlänt från ett bageri.

Elise Berlin berättar även om flera andra dramatiska situationer som uppstått under senaste tiden.

– Polisen fick informationen om att det kunde finnas vapen i en bostad på Ekerö den 13 februari. Informationen var så pass tillförlitlig att beslut om husrannsakan fattades. När polisen sökte igenom bostaden, anträffades ett par vapen som hade gömts och två personer kunde anhållas för grovt vapenbrott.
Dagen efter utbröt en stor brand i Stenhamra.

– Patruller blev beordrade till Söderströms väg i Stenhamra med anledning av en brand. Risken var stor att branden skulle sprida sig till intilliggande bostäder varför man evakuerade dessa också. Branden släcktes av brandkåren och spred sig inte till de övriga bostäderna. Tyvärr var bostaden där branden startat, totalt utbränd. Inga personer behövde dock föras till sjukhus.

LO BÄCKLINDER

Läs också