Familjen Carlson bygger i TV

Familjen Carlson bygger i TV

I slutet av maj kommer TV-tittarna att kunna se Färingsöfamiljen Sofie, Åke och Platin Carlson i programmet ”Alla bygger” på TV4. Inför kamerorna kommer de genomföra ett byggprojekt i familjens hus och kämpa om vem av dem som ska bestämma hur det ska göras.

När bygg- och realityserien ”Alla bygger” drar igång för andra säsongen är familjen Carlson ett av de gäng som ger sig i kast med att förverkliga ett drömbygge i sitt eget hem.

Annons

– Jag fick frågan från en kompis som jobbar för produktionsbolaget, om inte vi hade något hemmabygge på gång. Jag frågade pappa och han säger sällan nej, så vi hoppade på. Från början var det bara jag och han som var anmälda, men när teamet kom hit och skulle börja filma tyckte de att mamma också skulle vara med, berättar Platin, som är bloggare och van vid att synas framför kameran.

Det är inte första gången som hon och pappa Åke är med i TV. Under förra året deltog de både i matlagningsprogrammet ”Vi lagar bästa maten” och familjeprogrammet ”Duellen”, då de fick prova på att samarbeta inför kamerorna.

I ”Alla bygger” får tittarna följa deltagarnas byggprojekt från start till mål och ta del av alla de vedermödor som det kan innebära när en familj med olika egenskaper ska enas om hur arbetet ska fortskrida.

– Man kan verkligen säga att vi har våra olikheter, jag och mina föräldrar. Jag vill gärna planera vad som ska göras, pappa slår i första spiken och sedan tar han det därifrån. Mamma däremot får en idé och sedan kör hon på, oavsett vad vi säger. Mellan mig och pappa har det varit lite kallt krig om vem som ska bestämma, men vi löser det bra till slut, skrattar Platin.

Annons

Hemmabygge är dock ingen ovanlig företeelse i familjens hus. Det pågår ständigt utvecklings- och ombyggnadsprojekt, stora som små.

– Vi har bott här i 17 år och mina föräldrar är fortfarande inte klara med huset. Det är alltid något på gång här hemma, både saker som ska förändras och människor som kommer och hälsar på. Här är aldrig tyst och tomt.

Trailern för programmet börjar visas på TV4 den 17 maj och det första avsnittet av åtta sänds den 24 maj.

– Vi har inte sett något av det som kommer att visas, så jag har ingen aning om hur det blir, men jag är väldigt nöjd och stolt över det vi har åstadkommit, konstaterar Platin.

LO BÄCKLINDER

Läs också