Filmentusiaster räddar biojulen

Filmentusiaster räddar biojulen

Efter några filmfattiga månader får nu mälaröborna möjlighet att se bio igen under jul- och nyårshelgen. Flera aktuella storfilmer visas tack vare ett gäng ideellt arbetande entusiaster.

Sedan ett par månader har ingen bio visats i Erskinesalen på Ekerö. Entreprenören Videvox och kommunen förhandlar, vilket gör att den ideella föreningen som sköter själva driften, inte har visat några filmer sedan i oktober.

Annons

– Det pågår diskussioner med entreprenören om hur framtiden för biografen ska se ut, men just nu vet vi ingenting om hur det blir, säger Elisabet Lunde, chef kultur- och fritidsförvaltningen.
Men de engagerade bioentusiasterna som skött driften, har nu tagit saken i egna händer och visar ett antal populära storfilmer under jul och nyår.
– Vi har alla avtal vi behöver för att visa film och nu hyr vi Erskinesalen för julen. Vi kommer bland annat att visa The Wife med Glenn Close, som har fått väldigt fina rescensioner. Det blir också den nya Sune- och Bamsefilmerna samt den svenska filmen Lyckligare kan ingen vara, som har premiär i julhelgen, säger Andreas Carlsson, ordförande i föreningen och fortsätter:
– Dessutom kommer storfilmen A star is born med Lady Gaga att visas. Den ligger fortfarande på biotoppen och jag hoppas att de mälaröbor som ännu inte sett den, tar chansen att göra det nu.
I samband med julvisningarna kommer biografen byta namn till Mälaröbion och få ett nytt boknings- och kassasystem.
– Vi har kort tid på oss att få igång det nya systemet, så vi hoppas på biobesökarnas förståelse och tålamod. Det finns ju alltid en risk för barnsjukdomar, men vi hoppas att man både ska kunna boka och betala on-line, säger Andreas.

LO BÄCKLINDER

Läs också