Flera bilar utbrända

Flera bilar utbrända

Natten mot den 23 november sattes flera bilar i brand på två platser på Ekerö. Polisen vill nu ha tips från den som gjort några iakttagelser.

– Först kom ett larm om att flera bilar brann på parkeringen vid Träkvistavallen och knappt tio minuter senare kom ytterligare ett larm om att fler bilar brann i Gräsåker, berättar Håkan Thor, kommunpolis.

Annons

Han berättar att bilbränder är ovanliga på Mälaröarna, men trots allt sker någon gång emellanåt. Att det ska ha skett i så här stor omfattning har han dock aldrig hört talas om.

– Vi har inga bra uppgifter att gå på, men är det någon som gjort iakttagelser under natten, vill vi gärna ta del av dem, säger han.

Annons

Han kan också berätta att vid 22-tiden den 16 november har en eller flera bilar setts sladda runt på parkeringen utanför ICA Nyckelby. En av bilarna har kört in i och skadat båset som omger bensinpumpen och en person har klivit ur och konstaterat vilka skador det blivit och sedan gett sig av utan att ge sig tillkänna. Även här är polisen intresserad av allmänhetens iakttagelser.

På Munsö skedde också en händelse i mitten av november som uppfattades som dramatisk av omgivningen. En person blev gripen, men enligt polisen ska detta endast ha handlat om en privat situation som inte ska ha påverkat allmänheten.

LO BÄCKLINDER

Läs också