Företagsgrupp köper Kaggeholms slott

Företagsgrupp köper Kaggeholms slott

Pingströrelsen säljer Kaggeholms slottsområde till den privatägda företagsgruppen Sisofys. Folkhögskolan blir dock kvar under det kommande året.

– Kaggeholms slott har varit en central del för vår folkhögskoleverksamhet i många år, men vi har nu bestämt att tiden är inne att göra en förändring. Vi står inför ett intensivt arbete med att utveckla verksamheten och försäljningen är ett led i den processen. Vi lämnar med varm hand över till Sisyfosgruppen och hoppas och tror att fastigheten härmed hamnar i trygga händer, säger Reine Wasner, ordförande för Kaggeholms folkhögskolas styrelse.

Skolverksamheten kommer dock att leva vidare och tanken är att sommaren 2019 flytta skolan till en ny plats i Stockholmsområdet.

Slottsområdet omfattar 29 hektar mark, ett 30-tal byggnader och har sitt namn från Gustav II Adolfs vapendragare Lars Kagg som 1647 köpte egendomen.

– Det är verkligen ett stycke fantastisk historia som vi nu blir en del av. Vi har erfarenhet av liknande projekt sedan tidigare som vi tar med oss till Kaggeholm, till exempel omvandlingen av Wenngarns slottsområde utanför Sigtuna. Men varje projekt är unikt och det gäller inte minst Kaggeholm, säger Olle Larsson, ägare av Sisyfosgruppen.

Sisyfosgruppen säger i ett pressmeddelande att de under våren kommer inleda diskussioner med Ekerö kommun, grannar och intressenter för att tillsammans skapa en ny plan för Kaggeholm.

LO BÄCKLINDER

Läs också