Första laddstationen i drift

Första laddstationen i drift

Den 4 april invigdes kommunens första två elbils-laddare vid infartsparkeringen i Tappström. Nu kan fyra av Mälaröarnas 175 elbilar laddas där på samma gång.

Ekerö kommun samarbetar med Fortum Charge and Drive kring laddstationerna, vilket betyder att de blir en del av ett landsomfattande nätverk med mer än 600 snabbladdare och 1800 vanliga laddare. Laddarna vid infartsparkeringen är en ”snabbladdare” som laddar en bil åt gången och en ”destinationsladdare” där tre bilar kan laddas samtidigt.

Annons

– Genom att samarbeta med Fortum Charge and Drive kan vi erbjuda våra invånare marknadens mest flexibla laddlösningar för el- och laddhybrider. Det ger nya förutsättningar för människor som bor och verkar på Ekerö då de får tillgång till ett enkelt och smidigt system, säger Adam Reuterskiöld (M), kommunstyrelsens ordförande.

 

Under 2017 ökade antalet nyregistrerade el- och hybridbilar och slog rekord i Sverige. Totalt finns nu cirka 45 000 personbilar som tankar el i landet och under 2018 beräknas 34 000 laddbara bilar att säljas. Bara på Ekerö finns det 175 registrerade el- och laddhybrider.

– Vi ser en stark ökning av elbilar och med det kommer även behovet av att kunna ladda sin elbil på ett enkelt och smidigt sätt. Vi är otroligt glada och stolta över att få samarbeta med Ekerö kommun säger Tobias Henmark, Sverigechef för Fortum Charge and Drive.

Läs också