Första stipendiaterna

Första stipendiaterna

De första stipendierna från Matilda Rapaports minnesfond har delats ut.

På Mälaröarnas alpina skidklubbs (MASK) årsstämma den 27 augusti delades de två första stipendierna ut från Matilda Rapaports minnesfond, en fond som MASK tillsammans med Matildas familj har instiftat för att inspirera och utveckla åkare i MASK.

Årets stipendiater är Colin Skoglösa och Lotten Wellenius. De båda åkarna fick ta emot varsin vandringspokal från Matildas skidkarriär, fina diplom samt stipendiet i form av deltagande vid fartläger i Åre. Utdelning av stipendiet gjordes av Matildas syster Helena som representerade familjen och MASK ordförande Martin Axelhed som representerade styrelsen. Fartlägret arrangeras av Helena Rapaport och Felix Monsén från Svenska skidlandslaget i maj 2018.

Motivering för årets stipendiater i enlighet med kriterierna gott kamratskap, stor skidglädje och stark målmedvetenhet lyder som följer:

Lotten Wellenius – ”En tjej som alltid är på glatt humör och kämpar med detaljer, även om det inte fungerar för dagen. Reser sig på nio för att ge sig på uppgiften igen, oavsett om det är att få med sig ytterskidan i svängen, eller komma närmare käpp i svängen. Hon är som kompis uppskattad och bryr sig om sina kompisar i gänget och ser även de som inte tar för sig, en egenskap som är viktig för att hålla ihop gruppen och dela med sig av sig själv. Skidor är favorit, och Lotten är alltid på plats när hon kan, vilken hon ofta är, om hon inte är sjuk, då hon också helst vill.” 

Läs också