Framgång för innebandyjuniorer

Framgång för innebandyjuniorer

Ekerö IK:s innebandyjuniorer har gjort en rekordsäsong och placerar sig väl i både Juniorallsvenskan och seriespelet. I det senare är de redan klara för division 1 inför nästa säsong.

Laget som omfattar 20 spelare födda mellan 2000 och 2002, har tagit sig igenom säsongen med goda resultat. I Allsvenskan för juniorer, som är ett riksomfattande seriespel med 115 lag i hela Sverige som under säsongen gjort upp om att bli Sveriges bästa juniorlag, förlorade de dessvärre den avgörande matchen mot Västeråslaget Skälby/Tillberga den 15 mars med 4-6. Därmed missade de slutspelet och striden om de absoluta topplaceringarna, men var nöjda med säsongens bedrifter trots allt. Inte minst var de glada med den stora publiktillströmningen på 233 personer vid senaste matchen .

– Vi har en väldigt bra stämning i laget, alla trivs och tar för sig. Denna säsongen har vi några nyförvärv, bland annat några som följde med mig från Farsta där jag provade att spela förra säsongen, berättar lagkapten Melker Klingström Adelmor.

I seriespelet för juniorer har laget spelat i division 2 och 3 den här säsongen.

– Det har gått långt över förväntan. Med två matcher kvar har vi redan säkrat en plats i division 1. Så vitt jag vet är det första gången ett Ekerölag spelar så bra. Nu hoppas vi på att få ett riktigt stort publikstöd till nästa säsong, säger Melker Klingström Adelmor.

LO BÄCKLINDER

Läs också