Framgångar för MASK

Framgångar för MASK

Mälaröarnas alpina skidklubb (MASK) hade  stora framgångar, när första tävlingen för säsongen för alpina FIS-åkare ägde rum med slalomtävlingar i Kåbdalis, norr om Arvidsjaur.

Det pågår en jakt på snö, vilket har gjort att flera tävlingar blivit inställda och de tävlingar som blir av lockar därmed stora startfält. Så var det också denna första tävling för säsongen helgen 17 till 18 november, med väldigt många lågt rankade åkare från hela Europa på plats. Flera landslag fanns representerade och i denna premiärtävling hade MASK stora framgångar.

Annons

I lördagens tävling lyckades Lukas Karlberg med startnummer 28 ta en mycket fin 3:e plats, bara 0:52 bakom vinnaren Emil Johansson. William Hansson gjorde också en otroligt bra tävling och lyckades från sin startposition nummer 38 ta sig till en 11:e plats. De båda killarna gjorde även på söndagens tävling väldigt fina resultat då Lukas slutade 8:a och William tog en 14:e plats. Resultaten gör att de kommer att få bättre ranking och därmed bättre startnummer i kommande slalomtävlingar. En väldigt bra start på denna tävlingssäsong för Lukas och William.

Nu åker de vidare till finska Levi för att köra två slalomtävlingar, och sedan tillbaka till Kåbdalis för att träna och även genomföra två till slalomtävlingar.

Läs också