Från broderi till akryl och emalj

Från broderi till akryl och emalj

Sista helgen i september är det dags för Konstringen på Mälaröarna igen. Trots att det är det 28:e året som den äger rum, finns det en hel del nytt att titta på.

I år är det 36 konstnärer och konsthantverkare, alla med anknytning till Mälaröarna, som ställer ut på 24 olika platser runt om i kommunen.

– En del ställer ut i sitt eget hem och en del i andra miljöer. Många av ställena är sådana som man kanske bara får tillfälle att se en gång om året, det är verkligen en möjlighet som man inte bör missa, säger Anna Tillas, som själv ställer ut i Götiska tornet i Drottningholmsparken tillsammans med två konstnärskollegor.

Bland det konstverk som visas upp finns både olje- och akrylmålningar, fritt broderi, foto, emalj, keramik, silversmide, vävda mattor och mycket annat.

– Om jag ska tipsa om något är det att titta på samlingsutställningen som är på Ekebyhovs slott. Där kan man kolla in vilka konstnärer man tycker verkar extra intressanta och så kan man besöka dem i sina egna utställningslokaler, säger Anna Tillas.

Samlingsutställningen är öppen redan på fredagen så den som har möjlighet kan förbereda sig för helgens konstrunda.

Som de flesta tidigare år finns det även i denna upplaga av Konstringen några konstnärer som deltar för första gången. Denna gång är det Bernt Gilting, som ställer ut surrealistiska tuschteckningar på Träsjögården i Träkvista. På samma ställe ställer även Lena Hellström-Sparring ut akryl och gouache. Tomas Lampell visar oljemåleri på Destination Ekerö och Monika Sahlström ställer ut måleri och akvarell i Kulturstallet i Älvnäs. Den siste nye utställaren är Emil Svenheden som visar akrylmåleri och teckningar i Parkvillan i Ekebyhov.

– För den som inte har tillgång till den karta som vi delar ut så kan man ladda ner den som pdf från hemsidan, avslutar Anna Tillas.

LO BÄCKLINDER

Läs också