Gigi till Kristallen

Gigi till Kristallen

I våras kunde vi se Sveriges första kvinnliga professionella fågelskådare, Gigi Sahlstrand i programmet ”Det stora fågeläventyret” där hon var domare. Den 1 september har hon chansen att hämta hem TV-världens förnämsta utmärkelse – Kristallen för programmet. 

Under den TV-sända Kristallengalan kommer det avslöjas om Gigi Sahlstrand och kollegorna i ”Det stora fågeläventyret” får utmärkelsen som ”Årets dokusåpa” i konkurrens med så vitt skilda program som ”Bonde söker fru” och ”Paradise hotel”.

– Det är sanslöst kul. Fantastiskt att programmet gick så bra genom rutan ut till folket och att många fick upp intresset för fåglar och fågelskådning. Det var till exempel flera företag som hade fågeltema på sina sommarfester och jag fick agera domare hos några av dem, säger hon.

Ännu står det inte klart om det blir någon fortsättning på serien, men diskussioner pågår om en fortsättning. Gigi Sahlstrand är dock glad över det uppsving som pågår kring fågelskådning i landet, där programmet varit med och bidragit.

– Det har varit härligt att få visa att vi fågelskådare kan vara vem som helst och sudda bort gamla fördomar. Naturen blir vinnande i längden om flera av oss engagera oss i fåglar och fågelskydd.

LO BÄCKLINDER

Läs också