God tillväxt i innebandysektionen

God tillväxt i innebandysektionen

EIK:s A-lag herrar är nykomlingar i division 2 i är. Sektionen har haft en god tillväxt de senaste åren, men begränsas i dagsläget av tillgång till utrymme och hallar.

– Det vi tittar på och jobbar mycket med, är att stärka upp vår flick- och damsektion som har blivit lite eftersatt, berättar Nicklas Jonsson, en av EIK-innebandyns tre sportchefer för junior- och seniorverksamheten.

Annons

 

EIK har ett starkt JAS-lag (juniorallsvenskan). Där spelar Melker Klingström.

– EIK är min moderklubb, men jag var borta förra säsongen i Farsta. Så det här är mitt första år med Ekerö i JAS, säger Melker som började med innebandy i sexårsåldern.

Han är också vice kapten för A-laget. Vad innebär din roll som vice kapten?

– Det innebär att ha en kommunikation med spelarna och ledarna. I A-laget där jag är vice kapten, är det många juniorer som fyller på. Då kanske man inte vågar gå till den riktiga kaptenen som är lite äldre. Då kan man gå till mig så för jag vidare till tränarna.

EIK ligger i division 2. Vad är anledningen till att det har gått så bra?

– Vi har kul och är en bra grupp och det är många som har kommit tillbaka, säger Melker.

Hur ser det ut för tjejlagen?

De som kommer nu är födda 03, 04 och 05 som är de äldsta kullarna. Tyvärr har vi inget damlag i år, vi har haft ett glapp med påfyllning underifrån. Men nu börjar vi jobba mer över åldersgränserna för att dels få större kullar, dels för att ta bort barriärer mellan lagen så att man får en samhörighet, berättar Nicklas.

A-laget är nykomlingar i division 2 i år.

– I år har ambitionen varit och är fortfarande att hålla sig kvar och etablera sig i divisionen. Det är ett otroligt ungt lag, vi har väl kanske sex, sju seniorspelare på pappret och då har några precis blivit seniorer. Så framtiden ser väldigt ljus ut, säger Nicklas.

EWA LINNROS

Läs också