Golfbaren öppnar i Jungfrusund

Golfbaren öppnar i Jungfrusund

Den 24 maj öppnar det väletablerade minigolfkonceptet ”Golfbaren” en ny anläggning precis invid vattnet i Jungfrusund. Nu får även mälaröborna chansen att spela på en tävlingsklassad bana som är skapad av en före detta minigolfvärldsmästare.

Böljande gröna konstgräsbanor med lokalt och marint tema – ”Golfbaren Jungfrusund” håller som bäst på att växa fram nere bredvid Restaurang Jungfrusund och är klar för öppning i dagarna. En del av banan ligger på land, den andra tar plats på en av bryggorna och de åtskiljs av en vattenspegel med en porlande fontän. Här finns många marina symboler och skyltar som tipsar om lokala utflyktsmål, för att locka utsocknes besökare att fortsätta utforska Mälaröarna.

Hans Olofsson som tillsammans med sin fru Nathalie Olofsson äger och driver de tidigare tre anläggningarna som finns i Stockholm, är stolta över att snart öppna ännu en mötesplats för mälaröborna.

– Vårt mål är inte att bygga massor av banor, utan vi letar efter unika platser och tillfälligheter som gör att vi kan tillföra något med våra banor. Jag är med i samma företagarnätverk som ägaren av Jungfrusunds marina och vi har pratat om det här ganska länge, men nu var läget rätt, berättar Hans.

Han kan stoltsera med inte mindre än två VM-guld i minigolf och två US Masterssegrar från början av 2000-talet. Idag tävlar han inte i någon större utsträckning, men kommer göra come back på VM i sin hemstad Kungälv om knappt en månad.

– Jag tror att jag fortfarande kan vara med och hävda mig, även om jag inte är i samma form som jag var när jag tävlade som mest.

Nu är tanken att Golfbaren Jungfrusund ska väcka igenkänning hos de som besökt de andra golfbarerna, men även ge en unik upplevelse i det vattennära läget med egen sandstrand och restaurang precis intill.

Miljömedvetenhet, lokalanknytning och omsorg om personalen är också några grundbultar för Hans och Nathalie.

– Vi har använt oss av lokala hantverkare och leverantörer så långt det är möjligt, kommer servera lokalproducerad glass och sommarens personal har vi rekryterat genom alla de spontanansökningar som kommer in. Banorna är också byggda för att locka till finstämd puttning för att minimera antalet bollar som hamnar i vattnet. Konstgräset är miljöklassat och i övrig har vi använt mest naturmaterial, säger Hans.

LO BÄCKLINDER

Läs också