Golftävlingar för kvinnor

Golftävlingar för kvinnor

Den 10 juni spelades en av den årliga Hjärtgolfens tio deltävlingar på Mälarö golfklubb Skytteholm. Golftävlingen som riktar sig till kvinnor, arrangeras av den ideella kvinnohälsoorganisationen 1,6 och 2,6 miljonersklubben.

102 kvinnor startade i Hjärtgolfen och genom startavgiften skänkte de alla pengar till forskning kring kvinnohälsa.

Vinnaren blev Stina Nilsson och Ingegerd Andersson som tillsammans med tvåorna Birgitta Gjerulf och Elisabeth Öhman, får spela slutfinalen på Hooks herrgård den 19 augusti. Vinnarna av finalen får åka till Mallorca och spela prinsessan Birgittas Tournament 2018 den 6 till 8 september.

Den 19 till 21 juni är det dags för ytterligare ett golfevenemang för kvinnor. Då kommer golfproffset Annika Sörenstam till Kungliga Drottningholms golfklubb för ”Annika Invitational Europe”. Det är då åttonde gången som inspirationsevenemanget för unga golfspelande tjejer äger rum. I år är det 78 tjejer i åldern 15 till 18 år från hela världen som deltar. Av dessa är 27 spelare från Sverige.

Parallellt med Annika Invitational Europe arrangeras också ”Annika Cup”, där de tolv högst rankade spelarna i Sverige i åldrarna 13 till 15 år, bjuds in att delta. Förutom specialträning med världsstjärnan får deltagarna inblick i vad som väntar på touren och teambuildingaktiviteter tillsammans med deltagarna i tävlingen.

LO BÄCKLINDER

Läs också