Händelser som upprört på Lovö

Händelser som upprört på Lovö

Det har skett mycket under året i Drottningholm och på Lovön, händelser som alla är förknippade med Statens fastighetsverk (SFV).  Vi sammanfattar detta i artiklarna på detta uppslag, där vi också vänt oss till SFV för att höra deras syn på det hela.

Pressbyrån i Drottningholm har en osäker framtid då den ska bort, våffelserveringen i Kina slott som drivits av samma familj i 60 år, blev uppsagda på ett ganska abrupt sätt och skytteklubben på Lovön som varit där sedan 1947, blev avhysta under hösten.

Annons

2016 kom beskedet att Pressbyrån i Drottningholm måste rivas i samband med Trafikverkets breddning av Ekerövägen. Arrendeavtalet med SFV som äger marken, har förlängts etappvis då breddningen inte kommit igång.

– Trafikverkets tidplan är fortfarande oklar, i alla fall för oss. Vår ambition är förstås att Pressbyrån är kvar så länge som möjligt. Vårt förslag till Trafikverket är att vi säger upp Pressbyrån först när det finns en kontrakterad entreprenör och en detaljtidplan, förklarar Lotta Günther, förvaltare vid SFV.

Anneli Andersson som drivit kiosken, har kämpat för att få vara kvar på befintlig plats eller att kiosken skulle få en placering intill den nuvarande. Men nu har hon klivit av.

– All hantering kring detta gjorde mig så ont och jag höll på att gå in i väggen. Det känns mer än rätt någonsin för jag kan inte förstå hur man kan bete sig som man gjort mot mig och paret Antonsson som drivit våffelserveringen (mer om detta i nästa text, reds.anm.) och mot alla lovöbor, säger Anneli Andersson.

Läs mer om våffelserveringen och SFV:s kommentarer i efterföljande artiklar.

EWA LINNROS

Läs också