Händelserika helger

Händelserika helger

Många inbrott, lastbilsbrand och fynd av stulen koppartråd – polisen kan se tillbaka på en händelserik december och januari.

Ett stort antal stölder och inbrott har rapporterats in till polisen under den tid som mälaröborna till stor del ägnat sig åt att fira jul och vara lediga. I december stals till exempel fyra luftvärmepumpar från Ekerö möbler till ett värde av 240 000 kronor. Några dagar senare skedde en stöld från byggarbetsplatsen Trafikplats Edeby från en låst förrådscontainer. Tjuvarna fick med sig verktyg till ett värde av 30 000 kronor.

Det har också skett en hel del fordonsrelaterade händelser.

– Den 30 december brann en lastbil upp på Gustavavägen på Ekerö och dagen efter stals en bil från Hästhagen i Svartsjö. Fordonet anträffades senare ute på Ekerö. En person togs också för grovt rattfylleri på Ekerövägen ett par dagar senare. Personen färdades i en stulen bil vilken lämnades åter till ägaren, berättar Elise Berlin, kommunpolis.

Annons

I början av januari skedde även ett flertal villainbrott runt om på Mälaröarna. Bland annat på Klevbergsvägen i Stenhamra, på Villavägen och Melonvägen på Ekerö. Andra villor på Palettvägen och Slåttervägen på Ekerö fick även de påhälsning av tjuvar, båda gångerna under dagtid. Dessutom utsattes Ekerögrillen i Ekerö centrum för ett inbrott där tjuvarna kom över kontanter.

Men polisen kan även berätta att de påträffat stulna föremål.

– Den 9 januari anträffades en stor mängd stulen koppartråd på Ekerö kyrkväg, men det är okänt i nuläget var koppartråden blivit stulen ifrån, säger Elise Berlin.

Ett par mycket olämpliga bilförare har polisen även kunnat omhänderta under januari.

– Ett fordon stoppades och kontrollerades på Kvarnbacken i Drottningholm den 15 januari. Polispatrullen utförde husrannsakan och anträffade kniv och pepparspray. Dessa togs i beslag och föraren samt passageraren blev därmed misstänkta för brott. Ett par dagar senare stoppade och kontrollerade en polispatrull ett fordon i Svartsjö. Mannen som körde hade återkallat körkort och blev därmed misstänkt för grov olovlig körning.

LO BÄCKLINDER

Läs också