Hett derby gav seger till Ekerö BoIS

Hett derby gav seger till Ekerö BoIS

Den 11 juni var det äntligen dags för ett efterlängtat fotbollsderby på Träkvistavallen. I ett idealiskt väder hade närmare 500 personer kommit för att se EIK ta emot Ekerö BoIS i division 4 mellersta Svealand. BoIS som ligger i mitten på tabellen var på förhand favoriter mot EIK som inlett serien svagt.

Ekerö BoIS inledde starkast och satte genast hård press på EIK, vilket resulterade i ett ledningsmål redan i fjortonde minuten då Jusef Issa påpassligt snappade upp en hemåtpass, rundade målvakten och säkert satte bollen i mål, 1-0 till BoIS. EIK vek dock inte ner sig och efter  20 minuter dömde domaren en något diskutabel straff när BoIS målvakt Tor Linné lite bryskt stoppade en EIK-chans. Tor revanscherade sig omgående genom att kasta sig åt rätt håll och rädda straffen.

EIK fortsatte att skapa en del chanser, men efter en halvtimmes spel fick Kim Öhrström till ett skott som Jan Lygdman i EIK-målet inte kunde hålla. Efter detta hettade det till och EIK hann dra på sig tre gula kort innan halvlekens slut. 2-0 till BoIS efter 45 minuter kanske inte var helt rättvisande.

Andra halvlek började trevande med slarvigt spel från båda håll, när plötsligt Fredrik Almkrantz fick en drömträff och bollen skruvade sig otagbart in i nätet och BoIS hade ledningen med 3-0 då dryga halvtimmen återstod av matchen. Efter detta började EIK hänga med huvudena, men stor eloge till unge Gabriel Nilsson som fortsatte att jobba och ta för sig på ett föredömligt sätt mot sina betydligt äldre och mer rutinerade motståndare. Matchen kändes avgjord och EIK verkade mest vänta på slutsignalen, men innan dess hann Öhrström med matchens sista spark fastställa slutresultatet till 4-0 för Ekerö BoIS.

Till matchens lirare i lagen utses av undertecknad följande: Gabriel Nilsson i EIK och Kim Öhrström i Ekerö BoIS.

Ni som missade detta heta derby kan boka in lördagen den 12 augusti då lagen återigen ska mötas i en prestigefylld match om vilken klubb som är bäst på ön.

BERTIL HÅKANSSON

Läs också