Hyran i hamn för 2019

Hyran i hamn för 2019

I mitten av december gjorde Hyresgästföreningen och Ekerö bostäder en överenskommelse om 2019 års hyror. Överenskommelsen innebär att bostadshyrorna höjs med mellan 2,1 procent och 3,19 procent.

Höjningen gäller från 1 januari 2019 och omfattar 855 lägenheter. Den generella årliga höjningen är 2,1 procent och därutöver får Ekerö bostäder ytterligare 0,1 procents höjning i de flesta områden för införandet av öppen fiber och 0,5 procent för ett pilotprojekt med kvartersvärdar.

Annons

– Vi vill underlätta för hyresgästerna att på ett smidigt sätt kunna hantera sina grovsopor. Dagens hantering fungerar inte på tillfredsställande sätt och medför en hel del oreda, stort extra arbete för våra bovärdar och missnöje hos hyresgästerna. Vi tror att en kvartersvärd som också bor i området, kan ha tillsyn på ett bra sätt och bidra till bättre ordning gällande sophantering och i gemensamma utrymmen. En kvartersvärd deltidsanställs och beräknas arbete cirka 16 timmar per månad. Vi hoppas också att en kvartersvärd blir en länk i dialogen mellan oss och hyresgästerna samt bidrar till att hyresgästerna samverkar mer för egen trivsel och trygghet i bostadsområdet, säger Timo Siikaluoma, vd på Ekerö bostäder.

Parkeringar, garage och extra förråd som också omfattas av förhandlingen, kommer få nya månadshyror som bättre ska avspegla bruksvärdet på parkeringar, garage och förråd i Ekerö kommun.

LO BÄCKLINDER

Läs också