Innebandysäsongen snart klar

Innebandysäsongen snart klar

Innebandysäsongen går mot sitt slut. Vi har kollat upp hur säsongen har varit.

Ekerö IK:s damlag ligger i division 3. Emma Wretman, Kajsa Frykenstam och Elsa Mauritzson från laget gästade tidningens radioprogram och berättade om läget i laget.

– Säsongen har varit mycket upp och ner. Vi började i princip som ett nytt lag med ny tränare och nya spelare, berättar Emma.

– Det är egentligen först nu efter jul som vi har kommit igång och sett resultat av träningen, berättar Kajsa.

Hade ni önskat att det återstod flera matcher, nu när det går så bra?

– Ja, verkligen. Det är nu vi börjar få lite vinster och gå upp i serien, berättar Elsa.

I matchen mot Huddinge 4 mars förlorade laget med siffrorna 1-3. Målet för säsongen är att inte hamna sist i tabellen. De två sista matcherna går mot Älta och Vendelsö, hur ser ni på dem?

– Båda lagen är ganska bra, men vi mötte dem för ganska länge sedan och vi har utvecklats så enormt sedan dess. Så det ska bli intressant att se hur mycket skillnad det blivit, svarar Elsa.

Ekerö IK A-lag herrar ligger i division 3. Hur har säsongen varit, Mattias Baudou, manager?

– Säsongen har gått över förväntan. Vi öppnade väldigt starkt med sex raka vinster och vi har haft en bra sammanhållning i laget redan från start.

– Hur ser förväntningarna ut för resten av säsongen?

– Vi hade som mål att vi ville vinna och ta klivet upp till division 2. Just nu ligger vi etta i division 3, där de fyra sista matcherna kommer att avgöra om det blir fortsatt spel i division 3, kval eller direktuppflyttning.

Förhoppningen är att vi ska ta oss upp till division 2, kunna prestera och etablera oss där som ett topplag och på längre sikt kunna avancera i seriesystemet.

Hur är läget i laget?

– Vi har under denna säsong fått hjälp av våra duktiga juniorer som har bidragit med poäng och högt tempo under både träning och match samt fått de äldre att lägga i en växel till. Vi hoppas att spel i en högre division ska vara motiverande för spelarna att utvecklas och fortsätta med innebandy.

Adelsö IF:s innebandylag ligger i division 5.  Hur har säsongen känts så här långt, Anders Rosenquist af Åkershult, spelande tränare, Adelsö IF?

– Det är en säsong med blandade känslor. Förutom tre utvecklingslag så har det funnits två nystartade lag bestående av före detta division 1 och division 2-spelare, två hårdsatsande division 5-lag, ett med nyförvärv från division 1 och det andra med nyförvärv från division 3. Och två lag som med liten marginal åkte ur division 4 förra säsongen, säger Anders Rosenquist af Åkershult.

– Effekten av detta är att vi i Adelsö IF har fått spela mot mängder av spelare som endera spelar i divisioner långt ovanför oss den här säsongen eller gjorde det förra säsongen. Att ta poäng i den här rekordsvåra serien har därför varit en otroligt tuff uppgift, säger Anders Rosenquist af Åkershult och tillägger:

– Mot den bakgrunden är det bra gjort att Adelsö IF i ett av de få mötena med ”riktiga” division-5-lag spelat oavgjort. Det som är ännu bättre och ännu viktigare är att spelarna i AIF har en förståelse för den extrema situation som den här säsongen innebär och hela tiden har laget haft en positiv attityd. Det har inneburit att den goda stämningen som laget är känt för fortsatt finns kvar i allra högsta grad. Och det gör att vi ser positivt på framtiden. Något annat som är positivt för framtiden är att vi har allt bättre kontakt och dialog med Ekerö IK. Detta är tack vare att före detta AIF-spelaren Rickard Markusson numera är kanslichef hos Ekerö IK och att vi har fått in före detta Ekeröspelare i laget.

EWA LINNROS

Läs också