Inspirerande föreläsning

Inspirerande föreläsning

Mälaröarnas ridklubb (MäRK), med stöd av Ekerö kommun, arrangerade den 22 januari en föreläsning med Johanna Lassnack, en av ridsportens mest uppskattade föreläsare. Närmare 90 åhörare kom till Erskinesalen för att inspireras.

Det var en mycket inspirerande föreläsning om hur du med hjälp av mental träning kan prestera bättre och förvandla misslyckanden till lärdomar. Johanna pratade bland annat om hur vi kan träna vår mentala styrka genom att utmana oss själva och att sätta mål som tvingar oss att kliva ur vår så kallade trygghetszon, berättar Eva Wirén, ordförande i MäRK.

– Hon pratade också om att vara öppen för de små möjligheterna som kommer i vår väg varje dag och som kan hjälpa oss att nå våra mål och att vi genom att fylla oss själva med positiva tankar, kan mota bort de negativa som ibland tenderar att ta över.

Johanna Lassnack är en av ridsportens mest uppskattade föreläsare och har inspirerat tusentals idrottare runt om i hela Sverige. Hon jobbar även som entreprenör och coach för unga idrottare. Johanna bildade sitt bolag Ryttarinspiration redan 2013 men är även aktiv tävlingsryttare och har deltagit i både Stockholm och Falsterbo Horse Show.

MäRK grundades 1968 och firar 50 år med rekordmånga aktiva medlemmar.

– Vi är nu 500 medlemmar i Mälaröarnas ridklubb vilket är rekord. Tack vare ett samarbetsavtal med Ekerö ridskola är nu alla som rider på ridskolan också medlemmar i ridklubben, säger Eva Wirén.

MäRK satsar på ungdomar med bland annat tävlingar och utbildningar. MäRK:s ungdomssektion (MäRK-U) arrangerar också många olika aktiviteter under året såsom skötarkurs, filmkvällar, käpphästtävling och luciashow.

– Vi hoppas kunna arrangera flera föreläsningar under året då vi vet att det uppskattas av våra medlemmar och andra hästintresserade på Ekerö, avslutar Eva Wirén.

EWA LINNROS

Läs också