Ishockeysektionen får ny sportchef

Ishockeysektionen får ny sportchef

Anders Falk tillträdde 1 oktober som sportchef för Ekerö IK:s ishockeysektionen. Han har tidigare varit tränare i i Luleå, Leksand och Falun och senast arbetade han i Örebro som sport- och utvecklingsansvarig för årskullarna U11 till U16.

Vilka är dina starkaste intryck av Ekerö IK så här långt?

– Att det finns jättebra förutsättningar för att bygga vidare på det som finns. Jag ser stor utvecklingspotential.

Annons

Ekerö IK och Skå IK har inlett ett samarbete inom ishockey under namnet Ekerö/Skå IK och avtalet löper i två säsonger till att börja med. Hur brett är samarbetet?

– Det är från de som är födda 07 och upp till A-laget. Under det finns det ett så pass stort underlag att vi kan ha lag i de respektive hallarna.

A-Laget ligger i hockeytraean östra. Hur ser du på lagets chanser inför säsongen?

– Jag har inte hunnit se dem spela ännu, så det kan jag inte svara på i dagsläget. Jag har sett U15 och U13 spela match hitintills. Det är klart att det finns en del att göra, men jag är imponerad av mycket.

Vad innebär ditt arbete som sportchef?

– Jag ska utbilda både spelare och ledare och jag kommer att vara så mycket som möjligt på isen.

Vilka är de största utmaningarna inom ishockeyn?

– Vi ska absolut försöka öka antalet spelare, det ser jag som det viktigaste.

EWA LINNROS

Läs också