Italienskt tema på opera i Erskinesalen

Italienskt tema på opera i Erskinesalen

Under hösten får alla mälaröbor chansen att besöka de stora operascenerna i världen – på hemmaplan. Erskinesalen fylls av arior och publikljud när Ölsta folkpark arrangerar livesändningar av kända föreställningar.

Under flera år har stora operaföreställningar med kända artister visats, oftast i direktsändning, i Erskinesalen. Emellanåt har även familjeföreställningar, konstevent och museibesök också filmats och visats. Utsändningarna sköts av Folkets hus och parkers eventfilmsdistributör ”Live på bio” och på Mälaröarna är det Ölsta folkpark som står för arrangemanget.

Annons

Under hösten är temat italienskt och redan har ett par föreställningar visats, bland annat Aida som sändes den 6 oktober. Härnäst visas ”Flickan från Vilda västern” av Puccini med Jonas Kaufmann och Eva-Maria Westbroek i en direktsändning från Metropolitan i New York den 27 oktober.

– Jonas Kaufmann, som är en stor idol för många, spelar bandit i den föreställningen, berättar Ingrid Röisning Bergman, Ölsta folkpark.

Hon beskriver den speciella upplevelse det är att se föreställningarna i realtid.

– Man kommer väldigt nära sångarna och får vara med och se när de ändrar scenografi i pauserna och höra intervjuer med artisterna,

De två sista föreställningarna sänds den 1 och 15 december och då visas två operor av Verdi.

– Rigoletto sänds från Kungliga Operan i Stockholm och vi får se flera stora svenska solister framföra kända arior. Sist ut är La Traviata som är en ny uppsättning med en scenografi som ändras efter årstiderna, säger Ingrid Röising Bergman.

LO BÄCKLINDER

Läs också