Japanskt tv-team på Munsö

Japanskt tv-team på Munsö

Under två intensiva inspelningsdagar har en stort filminspelning synts till på flera platser på Mälaröarna. Det är ett japanskt-svenskt team som jobbar med en historisk serie om Olympiska spelen.

Filmningen är en storsatsning från japansk tv, på en historisk dramaserie om landets relation till de Olympiska spelen genom tiderna. Serien planeras att sändas inför OS i Tokyo 2020.
En av huvudpersonerna i serien är maratonlöparen Shiso Kanakuri som även kallats ”japanen som försvann”. Han var den förste japan som deltog i olympiska spelen och när han bröt maratonloppet i Stockholm under OS 1912 glömde han anmäla detta. Därför saknades han vid målgången och myten om den försvunne japanen uppstod.

Under två veckor besökte det japanska filmteamet Stockholm och ett par dagar i slutet av augusti spelades några scener ur serien in på Mälaröarna tillsammans med svenska skådespelare och ett svenskt filmproduktionsbolag. Första dagen befann de sig vid utsiktsplatsen ovanför Ekerö sommarstad och andra dagen var det trakterna kring Munsö kyrka som var inspelningsplats.

LO BÄCKLINDER

Läs också