Jazz på Ekebyhovs slott

Jazz på Ekebyhovs slott

Rickard Malmsten trio med gästartist Anna Christoffersson kommer till Ekebyhovs slott 25 april.

Rickard Malmsten är musiker och tonsättare, internationellt verksam på fem kontinenter, Europa, Nordamerika, Australien, Sydamerika och Asien.

– Rickard har under åren uppträtt med en anmärkningsvärd samling av musiker och han är grundaren och musikalisk ledare för Vösu International Jazz Festival och har varit ansvarig för jazzen på Naxos skivbolag, berättar Inger Sehlqvist, ordförande i Jazz på Mälaröaena.

– På sång ser vi  Anna Christoffersson, grammisnominerad sångerska, musiker, prisbelönad kompositör och en av Sveriges mest uppskattade live-artister. På piano Daniel Karlsson, en av de mest hyllade och efterfrågade pianister. Han har spelat i otaliga sammanhang och har vunnit flera utmärkelser och stipendier bland annat ”Jazz i Sverige-artist”, Orkesterjournalens ”Gyllene skiva”, men framför allt har han uppmärksammats för sitt spel i gruppen Oddjobb som fick en Grammis med debutskivan ”Amigo”, fortsätter Inger Sehlqvist.

På trummor Bengt Stark. Han har suttit bakom i stort sett alla våra jazzikoner, bland annat Arne Domnérus, Putte Wickman, Monica Zetterund och Bernt Rosengren. Bengt Stark är lektor i trummor på musikhögskolan, kompositör och arrangör.

Arrangörer för konserten är föreningen Jazz på Mälaröarna i samverkan med Ekebyhovs slotts konferensverksamhet, Studieförbundet vuxenskolan samt Ekerö kultur- och fritidsnämnd.

Läs också