Jessica kan bli årets eldsjäl

Jessica kan bli årets eldsjäl

I våras var hon en av tre nominerade till ”Årets eldsjäl” i Ekerö kommun och nu är det dags igen. Jessica Wallbom från Mälarögymnasterna får nu chansen att hyllas av hela svenska folket för sina insatser för kommunens gymnastikutövare genom en nominering till Folkspels eldsjälspris.

För fyra år sedan startade Jessica Wallbom gymnastikföreningen Mälarögymnasterna som ett resultat av att hon inte tyckte om hur man arbetade med toppning och selektering av barn inom gymnastikvärlden. Idag har föreningen 600 medlemmar, varav 550 är aktiva gymnaster.

Annons

Fram till för fyra år sedan var Jessica tränare i en stor gymnastikförening i Stockholm. Tillsammans med tränarkollegan Elin Brodin Berglund reagerade hon på hur de stora etablerade gymnastikföreningarna toppade sina lag. Till slut sammankallade de ett möte med föräldrarna i sitt lag och frågade om de och deras barn ville flytta med till en ny förening, där barnens behov skulle styra och glädjen stå i centrum.

– Alla följde med. Det var väl egentligen väntat eftersom vi hade tränat barnen i fem år. Men det som hände sedan, efter att vi startade Mälarögymnasterna, var inte lika väntat, säger Jessica Wallblom och fortsätter:

– Det var så många som ville haka på. Det ena laget efter det andra startades av vuxna sunda människor som trodde på vår värdegrund och på det vi ville skapa.

Jessica Wallbom är nominerad i kategorin ”Hälsa” och fram till mars 2019 då vinnarna i de olika kategorierna avslöjas under Eldsjälsgalan, kan vem som helst rösta på kandidaterna. Bakom ”Årets eldsjäl” står föreningslivets spelbolag Folkspel.

LO BÄCKLINDER

Läs också