Joe, Sisi och Messi i lydnads-SM

Joe, Sisi och Messi i lydnads-SM

Första helgen i juni var det SM i ”lydnad” och ”rallylydnad” i Jönköping. På plats var tre ekipage från Mälaröarnas brukshundsklubb.
Redan på fredagen började det hela med kontroll av hundarna. Tina Rosberg, Adelsö med lydnadshundarna ”SLCh Vallhunden Little Joe” kallad ”Joe” och ”SLCh GK Fia-Friends Si-Si” kallad ”Sisi” startade också med platsmomenten på fredagen. Max fem hundar sitter då på rad medan förarna gömmer sig. Sedan går förarna tillbaka och står 10 meter framför hundarna och kommenderar hundarna att lägga sig ned, en och en. När de ligger ned, kallas de en i tagit in till sin förare.

– Vallhunden Joe fick en bra start med 36.5 poäng av 40 möjliga. Med Fia-Friends Si-Si, blev det ett missförstånd och hon la sig på första delen och slutade på 16 poäng, berättar Tina Rosberg.

I lördagens ösregn gjorde båda lydnadshundarna fina poäng, men det blev lite för många småmissar som kostade alldeles för mycket på ett SM. Så det blev ingen final i år för någon av dem. Joe slutade 27:a, 18 poäng från en finalplats. Si-Si slutade på 45:e plats.

Roffe Hägne, Svartsjö med Rallylydnadshunden ”Hnoss XLNT Desire” kallad ”Messi” kämpade på i regnet. På eftermiddagen stod det klart att de var vidare till söndagens final, med en 17:e placering.

På finaldagen var det uppehåll och paret startade som nummer fyra. De gjorde en fin runda mellan skyltar och koner, men poängen var hemliga under hela dagen. Klockan 15.00 var det prisutdelning, då blev det klart vilket ekipage som är bäst i Sverige. Roffe och Messi klättrade några placeringar och slutade på en 13:e plats.

LO BÄCKLINDER

Läs också