Jubileum i trädgården

Jubileum i trädgården

Den 25 och 26 augusti firar musikteatergruppen Skråme 20-årsjubileum med att spela sin tolfte föreställning. Denna gång hemma i trädgården hos ursprungsmedlemmen Sofie Carlson på Färingsö.

– Vi byggde en kombinerad dansbana, scen och altan i TV4-programmet ”Alla bygger” och nu tyckte vi att det var dags att inviga den även för en föreställning, berättar Sofie Carlson, medlem sedan gruppen startade och den som skrivit text, musik och manus till den nya föreställningen.

Tillsammans med Erik Nordenbäck som står för de musikaliska arrangemangen och övriga medlemmar i Skråme, har hon som vanligt repat till föreställningen i husets rymliga kök.

– Allt började ju med att vi var några föräldrar som hade barn på samma lekskola 1998. Vi bestämde oss för att börja sjunga tillsammans en gång i veckan för att det skulle hända något kul och sedan hade vi vår första föreställning 2000. Därefter har det försvunnit och kommit till lite medlemmar, men flera stycken är kvar sedan början.

Föreställningen ”Scensommar” är nyskriven, men Sofie lovar att den innehåller tillbakablickar och möten med gamla Skråme-figurer som varit med i tidigare produktioner.

– Föreställningen har underrubriken ”den röda tråden” och visar glimtar av olika personers sökande efter den röda tråden i sin livssituation, vilket vi vill förmedla både med eftertanke och en nypa humor, förklarar hon och fortsätter:

– Scendörren är husets gamla entrédörr som nu kommit till heders igen. Rekvisitan hade vi redan här hemma, det råkade sammanfalla med textinnehållet märkligt nog och är bland annat en gammal Volvo B18-motor från 50- eller 60-talet.

Denna gång blir det en kvälls- och en eftermiddagsföreställning, båda med fri entré även om Skråme gärna tar emot bidrag till sin ideella verksamhet.

LO BÄCKLINDER

Läs också