Kaggeholm ska utvecklas med dialog

Kaggeholm ska utvecklas med dialog

Den 25 augusti bjuder Kaggeholms nya ägare Sisyfos in till Helgödagen. Då hoppas de på stor tillströmning av nya idéer och förslag om vad området kan användas till framöver.

– Vår ursprungsidé är att alla ska få tillgång till slottet och området omkring. Så nu gör vi som vi gjorde när vi precis tagit över Wenngarns slott och bjuder in till en delaktighetsdag, berättar Caroline Lenner, biträdande projektledare på Sisyfos.

Annons

Tanken är att människor som bor och verkar i området ska komma och träffa nya ägarna och bolla idéer kring områdets framtid för att lägga grunden för den utveckling av Kaggeholm som de vill göra.

– Vi vill ha input från alla och tillsammans spåna på idéer. Sen får vi sammanställa, fundera vidare och undersöka med kommunen för att se vad som är görbart, säger Caroline Lenner och berättar om hur allt i dagsläget ligger öppet kring vad slottsområdet kommer erbjuda i framtiden, men att man vill utveckla både boendedelen och vilka entreprenörer som kommer vara verksamma i området framöver.

Annons

För närvarande hyrs slottsbyggnaden ut genom en uthyrningssajt och används för olika typer av evenemang.

Förutom samtal och idésprutande kommer det att erbjudas mängder av aktiviteter på området under dagen. Bland annat kommer många lokala idrottsklubbar att finnas på plats och bjuda på prova-på-aktiviteter. Det kommer även att vara speciella barnaktiviteter, guidade turer, försäljning av närproducerade produkter och livemusik. Det kommer även att visas utomhusbio i slottsparken.

LO BÄCKLINDER

 

Fakta Kaggeholm

Pingströrelsen har ägt slottet och området omkring sedan 1942, men den 29 maj 2018 tog Sisyfosgruppen över som nya ägare.
Området är 29 hektar stort och innehåller ett 30-tal byggnader, allt ifrån bostäder till skollokaler med gymnastiksal.
Pingströrelsen kommer fortsätta att driva folkhögskola under det kommande året.

Läs också