Kända ansikten när näringslivet möts på Sånga Säby

Kända ansikten när näringslivet möts på Sånga Säby

När kommunen för femtonde gången bjuder in det lokala näringslivet till mingel och firande är det mycket på programmet som kan locka den som vill ha företagarinspiration. Allt från en showande David Batra på scen till flera inspirerande föreläsare och utnämnandet av Årets ekeröföretagare.

I år är evenemanget tillbaka på Sång Säby konferensanläggning efter några år på Skytteholm. I övrigt är mycket sig likt i upplägget med en minimässa och mingel som varvas med kända föreläsare.

– Det är en hel del som har anmält sig redan, framförallt är det många utställare. Men som vanligt så går det lite halvsakta i början och sedan får många panik mot slutet när biljetterna är slutsålda, konstaterar Stefan Pellén, kommunens näringslivschef.

I år är två uppmärksammade föreläsare anlitade. Dels Vahid Zohali som är flykting från Iran som blivit en hyllad företagsledare, dels Colin Moon som är brittisk författare som blev årets talare i Sverige 2012.

– Det blir inte så mycket sång och musik i år utan mer fokus på föreläsningarna. För den som inte vill köra själv kommer det också att gå gratisbuss från Ekerö centrum.

Framåt kvällen utses först Årets nyföretagare av kommunens företagarorganisationer. Därefter blir det dags för utnämnande av Årets ekeröföretagare. Då kommer någon av de tre finalisterna som MN presenterade i förra numret, få komma upp på scen och ta emot den hedervärda utmärkelsen.

Under middagen framträder komikern David Batra. Just nu turnerar han annars med sin show ”Elefanten i rummet” som handlar om hur det är att vara gift med en av Sveriges mest omskrivna personer.

– Det var längesedan som vi bokade honom och jag är stolt över att han kommer hit, säger Stefan Pellén.

LO BÄCKLINDER

Läs också